Om Kristi efterföljelse

Thomas a KempisThe Imitation of Christ av (eller sammanställd av) Thomas á Kempis är en klassiker som jag länge velat läsa. Denna bok är kanske den mest lästa och översatta fromhetslitteraturen bredvid Bibeln och är en andlig och religiös klassiker.

Texten är uppdelad i fyra böcker, som ger detaljerade andliga instruktioner till den som vill avancera i sitt eget fromhetsliv. Böckerna heter (illa översatt av mig): “Hjälpsamma råd för det andliga livet”, “Direktiv för det inre livet”, “Om inre tröst” och “Om det välsignade sakramentet”.

Boken har visat sig var mycket inspirerande och ger handfasta råd i olika situationer och vid tankar som uppkommer när man vill börja söka sig närmare Gud genom att jobba med sitt eget kött.

The Imitation of ChristDenna bok har gett mig många utmanande tankar, handlar jag i tron ​​eller har jag lurats av falska religiösa föreställningar? Den ger ett perspektiv som vi all bör ha och som kommer från att ha sökt efter och funnit Faderns hjärta.

Boken finns att ladda ner på engelska på bla, www.ccel.org, http://www.ccel.org/ccel/kempis/imitation.html om man är bekväm med att läsa på Engelska.