Fire from ashes

Fr. Joseph HuneycuttSommarens läsning blev en liten bok om ständig omvändelse. Hur det kristna livet, lärjungaskapet, formas och framskrider i ett ständigt omvändande till Gud. Varje dag behöver vi omvända oss och Joseph Huneycutt och Steve Robinsons bok pekar på detta med stor insikt, kärlek och respekt för vägens svårigheter.

Var lite roligt att läsa lite “moderna” ortodoxa författare av det mer lättsamma, men absolut inte ytliga, slaget. Boken är humoristisk och går ändå på djupet med vår mänsklighet och hur vi väljer fel dagligen.

Fire from ashesDen börjar med en gripande berättelse om en döendes bekännelse och omvändelse som fick mig att tänka på berättelsen om den prostituerade Agnes i inledningen till Tony Campolos bok “The Kingdom of God is a Party: God’s Radical Plan for His Family”. Det finns så många människor i världen som behöver lite ljus och kärlek, låt oss omvända oss till Gud, dela hans kärlek till dessa och agera.

Joseph Huneycutt gör en podcast då och då som jag gillar. Steve Robinson har haft flera olika podcasts tidigare men publicerar sig numer mer sparsamt.