Ett stort hjärta

KristusikonIdag lekte jag med min minsta dotter (2 år) under Gudstjänsten i Kyrkan. Hon har lika svårt som sin far att sitta still och lyssna och lyssna och lyssna. Hon vill hellre göra nåt. Så vi var ute på en lekpark och lekte medan resten av familjen lyssnade.

Efter ett åk i rutschkanan, just när jag fångat henne längst ned, tittade hon på mig och fick syn på en liten pins med ett litet rött hjärta på som jag har på min jacka. Jag tror jag köpte det nån gång för länge sen för att stödja “Ja till livet” kampanjen. Hon tittade på det och pekade och frågade “Vad e det?”

“Det är ett litet hjärta” svarade jag. Då tittade hon på mig och igen, sen tog hon tag i korset som jag har runt halsen med sin lilla hand och kramade det en lite stund och sa “Ett stort hjärta”. Så släppte hon korset igen för att storma upp för trappan till rutschkanan för ett nytt åk.

Det blev dagens predikan för mig.

bigheart