Anno Domini

St. Paul iconI vår Herres Jesus Kristus år 2009

När vi nu gått in i ett nytt år vill jag tänka på årets Herre. “I vår Herres Jesus Kristus år ….” skrev man ofta förr. För att peka på detta. Vad som än händer detta år, så är det ditt år Jesus. Du kommer att regera detta år. Ditt rike kommer att spridas detta år. Det är ditt år Jesus. Ett år där Jesus regerar.

Inför julen hade jag förmånen att få spela Paulus i ett julspel som ett missionsteam anordnade på en Luciapromenad. Det kom massor av folk. Min roll var att vara berättare, att sammanbinda teamets olika danser och draman. Innan den sista dansen säger (jag) Paulus: “Han avstod allt för att rädda dig och mig. Nu vill jag följa i Hans fotsteg, inte bara leva och tänka på mig själv utan leva för att andra skall kunna bli räddade.”

Efter det kom en drama dans till låten Barfota Kung av Niklas Hallman.

“Han skulle ormens huvud krossa
Besegra och hela världen förlossa
Till priset av att i hälen bli stungen
Blev han krönt till att vara den barfota Kungen

Trots att Han ägde Guds egen gestalt
Gav han upp vad han ägde och lämnade allt
Han lämnade himlen, avstod sin krona
Tog av sig sin mantel, drog av sig skorna
Med nakna fötter genom Jerusalems damm
Gick himmelens furste som ett offerlamm

Jag vill följa dina fotsteg om än vägen blir tung
Så skall jag ära min barfota Kung”

Så för “Barfotakungens år 2009” önskar jag dig och din familj djupare
förening, större innerlighet med och en än starkare förtröstan på vår Herre
Jesus Kristus. Han som är Herre också över detta år.

Anno Domini Nostri Iesu Christi 2009. Ett nytt år där Kristus regerar.